Blogg

16. sep, 2013

Idag den 16 september gick Röd Vinterängel iväg för provtryck på Publit och det är med spänning jag nu sitter och väntar på att få hålla min allra första tryckta bok i min hand. Även Ankharen skriven av maken Ståle Brandt är i full gång och just nu sitter han med de sista korrigeringarna i inlagan innan den åter skickas till Brun Media som haft hand om inlaga och layout på våra bokomslag och även kommer ta hand om våra e-böcker. De har även utformat vår logotype B&L som vi känner oss mycket stolta över. Riktar ett stort tack till Anders Nyman som faktiskt stått ut med våra ideér och omformningar efter vägen till det fantastiska resultat det faktiskt lett till genom det fina samarbetet.

  Idag har det arbetats på kontakter, marknadsföring och så klart har det varit en skoldag för oss båda också, men även där kan man knyta kontakter. Vi har klart med en lärare som skall skriva recensioner som brukar att göra det samma för bibliotekstjänst, vi har skapat en första kontakt med biblioteket i Arvika och jag har lagt till lokala tidningar på facebook.

  Så snart båda våra böcker har tryckts kommer vi även att arrangera ett releaseparty där vi kommer att bjuda på något gott samt sälja våra första böcker och signera dem. Det är en höst att se fram emot.

  Bokmässan närmar sig och vi planerar att åka en tur till Göteborg för att få känna på stämningen och träffa en del författare på plats, så nu blir det att planera in det i vår kalender.

Tove Birkeland Brandt

31. aug, 2013

Just idag har vi arbetat med vår hemsida för att på bästa sätt kunna visa upp vilka vi är och för att kunna ge er lite av vår kunskap, våra länkar tankar och ideér.

  Vi har även varit i kontakt med designer under dagen för våra kommande böcker och gett oss i kast med ett avtal gällande dess utformning samt publicering. Först ut ligger boken "Röd Vinterängel" skriven av Tove Birkeland Brandt här på förlaget och det känns i dagsläget mycket pirrigt då allt är nytt och spännande. Att ge ut en egen bok är stort och man hoppas så klart på ett gott mottagande när den väl kommer. Marknadsföring för den samme är ett jättekapitel och där sitter vi just nu och funderar på olika vägar. Troligen faller allt på plats i sin egen takt och utan vår oro.

Litet stycke ur boken: 

D

et känns faktiskt som om någon förföljer henne. Hon försöker skaka av sig känslan. Det känns otrevligt. Hon tittar bakåt, vill förvissa sig om att ingen är där, men allt är lugnt och stilla.

   Jailson håller sig intill husväggen, dold av mörkret, ser hennes oro, det doftar rädsla, han vädrar och njuter. Vet att det varit nära att han blivit upptäckt. Nu vilar han i skydd av mörkret, känner sig som ett djur som jagar sitt byte. Han kommer nära, kan känna hennes parfymdoft, den vilar i luften där hon nyss gått. Han andas in extra djupt, lägger doften på minnet, en blandning av musk och vanilj.

   Nilla vänder sig hastigt om, tycker sig höra något, det är något litet ljud, som väcker hennes vaksamma sinnen. Hon skyndar på stegen, stannar upp och tar av sig skorna, befriar sina ömmande fötter och börjar istället gå barfota, raskar på stegen. Hon är så säker på att något bevakar henne, det kan inte bara vara hennes fantasi, hon känner sig skräckslagen. Måste komma hem, måste skynda sig…