Jag heter Ståle Brandt. Är född 1964 i Notodden, Norge, men är dock uppvuxen i Sverige. Jag har väl i stort sett under hela mitt vuxna liv arbetat och tänkt som en entreprenör, då inom olika typer av branscher. Jag är utbildad kock sedan ett antal år, men yrket i sig, trots att det är både inspirerande och roligt, är mycket tungt med ofta mycket långa arbetspass. Ett slitsamt yrke som tar på både krafter och tid. Och då kommer entreprenörstänket igång igen. Man vill göra saker för sig själv. Saker som man mår bra av. Bara ta det lugnt, vara ute i naturen, fiska, umgås med frugan. Man vill uppnå en viss frihet, och lägga upp tiden som man själv vill. Och då måste man satsa, och då menar jag inte pengar utan något av det dyrbaraste man har.

Sin egen tid. För tid är också ett kapital. Och tar man sig tid att känna efter och fråga sig själv; Vad vill du göra? Då får man nog ett ärligt svar, att man vill leva.

Jag har alltid älskat att läsa böcker. Jag kommer dock inte ihåg mitt första besök på ett bibliotek, men det måste ha varit någon gång under min lågstadieperiod, men jag vet att jag har tillbringat otaliga timmar på dessa institutioner under min skoltid. Att läsa böcker innebär att man får resa in i världar som man aldrig trodde att man skulle få uppleva. Att med fantasins hjälp spela upp en film i ens eget huvud. Så ser i alla fall jag på saken.

En tanke som har funnits i mitt bakhuvud under några år är; Skulle jag kunna förmedla en historia, att få någon annan att uppleva en resa genom en nedskriven text? En text som jag själv har skrivit? Tanken föddes och den tog fart, göddes på av idèer om olika intriger. Upphetsat tog fantasin fart och till slut bara måste jag sätta mig ner och börja skriva.

Men orolig för att mina texter inte är fullkommliga så har jag nu börjat studera vid Ingesunds Folkhögskola i Arvika. Detta för att förbättra mitt språk i svenskan och engelskan. Jag har även gått en distansutbildning inom författande och frilansjournalistik genom Nordisk Författarutveckling under sommaren 2013. Jag har genom den utbildningen fått en ökad förståelse och insikt i berättartekniken som är så viktig för att kunna förmedla en text så att läsarens undermedvetna visar upp en film.

Resultatet är min debut i form av en kriminalroman som heter Ankharen. Den påbörjades under hösten 2011 och finns nu att köpa på Internetbokhandlarna. Ett intensivt arbete med marknadsföring och försäljning pågår just nu. Det slutliga layoutarbete utfördes av brunmedia.se och publiceringen kommer att ske via publit.se. 

Del två i samma serie är redan påbörjad och har fått arbetsnamnet Upprättelsen/Förpliktelsen. Jag har ännu inte bestämt namnet, men det är sådant som kommer med tiden. Även en skräck eller thriller håller på att ta form. Om ni bara visste hur mycket galna idèer det finns i mitt huvud.

Då återstår bara att se; Kommer mitt liv att bli annorlunda nu? Definitivt, svarar jag på den frågan. Jag kommer nog inte att bli rik, i alla fall inte med pengar räknat, men hoppas kan man ju alltid. Nej, det jag är ute efter är att kunna leva ett liv utan "måsten". Jag vill kunna göra lite av varje. Äta min frukost utan stress. Slappna av med ett fiskespö. Dricka en god whisky eller ett gott vin.

Och framför allt så vill jag skriva flera kriminal- och thrillerromaner för er.

Nu hoppas jag verkligen att ni vill ta er tid att läsa mina framtida alster.

Ståle Brandt