Författarporträtt Tove Birkeland Brandt

Vad sägs om att få en liten nätt berättelse om vem jag är som skriver här ute. Jag vågar mig på att kalla mig författare även om jag själv endast gett ut min första bok, en deckare/relationsroman genom att trycka upp den genom POD via Publit och sedan ge ut den via vårt eget förlag som jag driver tillsammans med maken.

För att i framtiden kunna ta oss an andra uppgifter så som redigering av texter, korrektursläsning och en del annat som recensioner och utlåtanden sitter vi nu också på skolbänken under vardagarna, en givande syssla. På min fritid ägnar jag mig åt att skriva mina böcker och i dagsläget har jag skrivit en faktabok som handlar om min son Kim och hans självmord endast sjutton år gammal. En tragedi som skedde i 2011 och som helt slog undan benen på mig.

  Eftersom jag upptäckte kraften i att skriva och den sköna känslan vilket jag i och för sig känt sedan barnsben genom dikter och annat, blev det så att jag tog mig an deckargenren och har i dagsläget skrivit 2,5 bok med samma karaktärer och fortsättning följer så klart och just i detta ligger bok ett,  "Röd Vinterängel" ute på internetbokhandlarna till försäljning.

  Har även några roliga uppslag gällande en roman som jag också påbörjat. Utöver detta skriver jag gärna små erotiska noveller, dikter och mycket annat. Under sommaren 2013 har jag genomgått en skrivarkurs på distans via Nordisk Författarutveckling och det har känts mycket roligt. Nu hänger mitt kursbrev fint inramat i skrivarlyan.

Jag är väl i mina bästa år för författarskapet, fått mig gott om livserfarenhet/yrkeserfarenhet. Är till yrket utbildad kock men detta yrke har fallit ifrån mig lite på grund av en genomförd Gastric Bypass Operation och dess baksida med dumpningar. Stressen som är relaterad till yrket passar inte ihop med mina matintag, fast klart jag lagar en del roligt hemma till mig och maken så jag har ju gott på fötterna och kan även använda erfarenheten från yrket i mina böcker. Jag är mor till fyra barn och har i dagsläget sex underbara barnbarn, men lever mitt liv i stillhet tillsammans med maken Ståle Brandt och våra husdjur katten "Kissie" och hunden "Toby" i en lugn och trivsam miljö cirka 2,5 mil ifrån Arvika centrum. Gemytligt läge ute på landet där vi hyr oss en liten villa.

  Jag älskar att fiska, vara ute i naturen för att samla tankarna, fånga nya spännande intryck till mina böcker. I mitt liv kretsar det mesta runt det som kan ge mig mera till mitt skrivande. Syftet med att skriva är väl egentligen att visa att jag funnits här, lämnat något efter mig till andra den dagen jag knoppar in och att förhoppningsvis kunna bjuda andra på god läsning och varaktiga känslor. Att stå i centrum är inget jag står efter, så jag jagar egentligen inte kändisskapet. För mig handlar det  mera om stoltheten att se mitt namn på någonting jag har varit kreativ nog att själv skapa. Känslan av att ha lyckats och att som jag tidigare sagt kunnat ge till andra för att ge en upplevelse.Distanskurs i Journalistisk och författarskap sommaren 2013


Här har jag råskissen på min tredje bok med arbetsnamnet I hjärtat har man glömt.